Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata de astăzi este Natalia Tocarciuc.

„Pe Nordnews citiți astăzi un material despre deschiderea unui izolator modern în cadrul Inspectoratului de Poliție Edineț. Acesta a fost dotat cu camere de supraveghere video, paturi metalice cu saltele ignifuge, baie, climatizor şi chiar muzică. Centrul de detenție dispune de șapte celule. În arest vor putea fi plasate 19 persoane. Renovarea izolatorului din Edineț a costat peste 5 milioane de lei, bani oferiţi de Uniunea Europeană în programul pentru reforma poliţiei. Un izolator similar a fost deschis azi și la Sângerei. Până la sfârşitul anului 2020, în Republica Moldova vor fi renovate 15 izolatoare de detenţie preventivă.

Tot azi, la Bălți, a fost dat start implementării a șase proiecte de infrastructură în regiunea de nord a Republicii Moldova, finațate de Uniunea Europeană. Este vorba despre construcția unor rețele de apeduct și canalizare, dar și izolarea termică a instituțiilor publice. Valoarea proiectelor se cifrează la 18 milioane de lei.

Într-un alt material citiți despre indignarea unor profesori din orașul Cupcini, raionul Edineţ. Aceștia afirmă că directorii instituțiilor de învățământ în care activează îi obligă să participe la o acțiune cu tentă politică, într-o zi de odihnă. „Vă rugăm, drag colectiv, duminică, la ora 17:00, să veniți la inaugurarea bradului, pentru că va veni doamna Zinaida Greceanîi. Eu cred că prezența dvs. trebuie să fie obligatorie!”, ar fi mesajul managerilor adresat subalternilor lor. Informația a fost confirmată pentru Nordnews de mai mulți profesori indignați din Cupcini, care au preferat să-și păstreze anonimatul.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG