Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la NordNews.md

Un ziar în fiecare seară, 20 martie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct


„Oraşul Sîngerei a intrat în carantină. Asta după ce ieri, o femeie de 59 de ani, recent revenită din Marea Britanie, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Până a fi diagnosticată, aceasta a reușit să intre în contact cu aproape 30 de persoane. Decizia de a institui carantină în oraș a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale de la Sîngerei. Astăzi, alte două persoane din Sîngerei au fost diagnosticate cu COVID-19.

Tot pe Nordnews citiți despre reacția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, la acuzațiile viceprimarului de Bălți, Nicolai Grigorișin. În ediția de vineri a vloggului „Președintele Răspunde”, Dodon spune că Grigorișin aberează atunci când declară că a fost amenințat de el după întrevederea de joi, de la Bălți. Amintim că, Igor Dodon, a întreprins joi, 19 martie, o vizită de lucru la Bălți, unde s-a întâlnit cu viceprimarul Nicolai Grigorișin. După întrevedere, Grigorișin a declarat că a fost amenințat de șeful statului: „să vezi ce am să-ți fac eu….”

Iar țăranii din Glodeni au ieșit în câmp înarmați cu măști și mănuși. Chiar dacă sunt la curent cu epidemia noului coronavirus, grijile cotidiene nu pot fi lăsate baltă, spun oamenii unor sate din raionul Glodeni. Situația îi neliniștește pe săteni. Ei spun că au renunțat la petreceri și ieșiri în sat, însă nu pot lăsa pământul neprelucrat. De trei zile, în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, în legătură cu prevenirea și răspândirea coronavirusului. Oamenii sunt îndemnați să stea acasă, să respecte distanța socială de aproape 2 metri și să se spele cât mai des pe mâini.”

XS
SM
MD
LG