Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


„Poliția din Bălți a aplicat amenzi de zeci de mii de lei pentru încălcarea regimului de carantină. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Eugenia Molceanov, este vorba despre doi agenți economici și două persoană fizice. Agenții economici au fost amendați cu câte 25 de mii de lei, iar persoanele fizică, aflate în carantină pentru 14 zile, s-au ales cu amenzi de 22.500 de lei. Potrivit regulamentelor actuale ale Republicii Moldova, orice persoana care a revenit dintr-o țară din zona de risc, infectată cu coronavirus, este obligată să stea în carantină 14 zile. Amintim că la data de 11 martie 2020, Guvernul a înăsprit sancțiunile pentru persoanele care nu respectă măsurile de prevenire sau combatere a bolilor epidemice și pun în pericol sănătatea cetățenilor, vor fi amendate cu până la 50 mii de lei sau 3 ani de închisoare.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link directTot pe Nordnews.md. citiți cum un bărbat din Bălți s-a dat în spectacol și a încercat să mituiască polițiștii. Cazul a avut loc ieri, pe strada Ștefan cel Mare din municipiu. Bărbatul de 42 de ani a traversat drumul neregulamentar și a perturbat circulația rutieră. Acesta a fost observat de oamenii legii, care au vrut să conducă bărbatul la Inspectoratul de Poliție Bălți, pentru a-i aplica o amendă. Bărbatul, însă, s-a dat în spectacol și a opus rezistență. După ce a fost încătușat și escortat la inspectorat, el a încercat să mituiască polițiștii. Acesta a oferit 50 de euro pentru a aplana conflictul. Acum, pentru fapta sa, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare. Persoanele fizice pot fi amendate cu până la 20 de mii de lei, iar persoanele juridice, până la 50 de mii de lei.

Nordnews.md scrie că peste o sută de hectare de vegetație uscată, au fost mistuite de flăcări în ultimele 24 de ore. Potrivit datelor înregistrate de subdiviziunile teritoriale IGSU, pompierii au intervenit la stingerea incendiilor de vegetație în mai multe raioane ale țării. La Fălești pompierii au stins 12 ha de teren cuprins de flăcări, dar și peste 5 ha în raionul Sângerei. Totodată, la Iepureni, raionul Cantemir, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație, care a cuprins o suprafață de teren de 12 ha. Cele mai extinse suprafețe de ardere au fost raportate în raionul Ungheni unde focul a nimicit 40 ha de vegetație în localitatea Petrești și câte 30 de ha în localitățile Grozasca și Buciumeni. În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 35 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată.”

XS
SM
MD
LG