Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la NordNews.md.

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00
Link direct

„La aniversarea a o sută de ani de la fondarea satului Petrunea din raionul Glodeni, în localitate a fost dezvelit un monument în meoria primilor băștinași veniți din Bucovina. Piatra a fost proiectată și instalată cu susținerea localnicilor, care astfel, și-au propus să înveșnicească numele celor care au creat istoria satului. Ideea de a ridica un monument în cinstea strămoșilor aparține Mariei Banari, locuitoarea satului Petrunea. Ea, dar și alți băștinași, au pus mână de la mână pentru a-și aduce aportul în procesul de culturalizare a satului natal. Pe Stela comemorării sunt gravate 62 de nume ale primilor baștinași care au venit aici în perioada României Mari din județul Cernăuți, care astăzi, face parte din teritoriul Ucrainei. Realizarea proiectului a costat aproape 140 de mii de lei. Cea mai mare parte din cheltuieli a fost suportată de băștinașul Anatolie Gușan. Pentru a schița proiectul monumentului, bărbatul a mers tocmai la Moscova. Cu toate că a apelat și la Consiliul Raional pentru un ajutor financiar, cei din urmă nu a intervenit.

Câteva femei din Bălți se plâng că au fost trase pe sfoară de angajații un salon de frumusețe din oraș. După ce au accesat credite de la o companie de microfinanțare, pentru a beneficia de servicii de frumusețe, salonul și-a sistat activitatea. Acest fapt nu le-a anulat însă împrumuturile pe care clientele sunt nevoite să le achite în continuare.

La începutul lunii martie, Natalia Buzurniuc a accesat un împrumut de 8500 lei pentru proceduri de corectare a siluetei la salonul ”Euro Beauty LAB”. Timp de șase luni urma să beneficieze de 17 ședințe de frumusețe. A rămas doar cu o datorie de 6000 lei. Pentru că nu au beneficiat de procedurile promise, femeile au încetat să achite creditele încă în luna mai. Acum, acestea se tem că vor fi date în judecată de compania de microfinanțare. Nimeni însă nu le răspunde la apeluri. Femeile nici nu știu dacă s-au pomenit sau nu cu penalități. Femeile au depus o plângere la poliție.”

XS
SM
MD
LG