Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la NordNews.md.

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

„Curaj, rezistență și îndemânare, de asta a dat dovadă o echipă de 27 de salvatori din 5 subdiviziuni ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. În cadrul unui exercițiu de cinci zile desfășurat la Bălți, salvatorii au fost intruiți de către experți din Republica Poloneză. Aceștia au învățat cum să stabilizeze o clădire, dar și mai multe metode de descarcerare.

Salvatorii spun că în urma acestor instruiri vor putea interveni mai rapid și mai util în diferite situații de risc, în special în operațiuni de căutare-salvare.

În acest an, Polonia a investit în trainingurile desfășurate în Republica Moldova aproape 2 milioane de lei.

Tot pe Nordnews citiți că un preot din satul Hârtop, raionul Florești își propune să construiască o casă pentru copiii orfani. Proiectul a luat naștere acum doi ani. Lucrările au demarat grație donațiilor enoriașilor, dar și a lui Sergiu Boldirescu, care slujește la biserica din sat. Pe teritoriul lăcașului urmează să apară un muzeu, un depozit, un altar de vară, o bibliotecă și cel mai important, o casă pentru copiii care au nevoie de ajutor.

Parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” a început deja lucrările de construcție a unui depozit, unde vor fi păstrate toate rezervele de cereale pentru copiii nevoiași.

În ajutorul preotului au venit mai mulți enoriași, care au același scop, să aducă bucurie în sufletele celor mai triști ca noi.

În curtea bisericii va fi construit și un muzeu pentru a dezvolta meșteșugurile și turismul în localitate.

În grija preotului sunt deja opt copii care beneficiază de hrană, un loc de somn și toate cele necesare pentru o viață liniștită.”

XS
SM
MD
LG