Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la NordNews.md.

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00
Link direct

Astăzi, pe Nordnews.md citiți un articol despre catastrofă ecologică de la Edineț. Deja de două săptămâni, tone de pește mort plutesc pe suprafața lacului „Moldovenesc” din oraș. Locuitorii din preajmă spun că vinovați de situația creată s-ar face întreprinderea municipală „Apă- Canal Edineț” care a evacuat în lac tone apă reziduală. Autoritățile locale resping acuzațiile și spun că totul este o calomnie pentru a-i determina să evacueze din contul lor toată apa din bazin.

Muncitorii de la stația de pompare din oraș recunosc că, acum zece ani, când au fost schimbate rețelele de canalizare, au fost nevoiți să evacueze apa menajeră în lac. Acum, din cauza că iazul nu are un sistem de scurgere, apa a început să se bâhlească. Responsabilii de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului ne-au spus că nu vor interveni în soluționarea problemei. Primarul de Edineț susține că apa reziduală din oraș nu ajunge în lac, ci la stația de epurare din Cupcini. Peștii morți încă nu au fost evacuați din lac, iar duhoarea continuă să terorizeze locuitorii.

Tot pe Nordnews citiți că încă o ședință de judecată a fost amânată în cazul carabinierului din Bălți, care a împușcat mortal un tânăr din Elizaveta, acum aproape un an. Motivul invocat de către președintele colegiului de examinare este absența unui membru din completul de judecată. În procesul de examinare a cauzei penale pe numele lui Vitalie Tataru au fost audiați 15 martori din partea acuzării și urmează ascultarea a încă 6 martori din partea apărării. La ședința de luni, urmează să se prezinte și inculpatul. Anterior, familia lui Simion Botnaru, care a fost împușcat mortal în ajun se Sf. Vasile, a declarat că avocații lui Tataru ar încerca să tragă de timp pentru a obține eliberarea clientului lor pe motivul expirării termenului de 12 luni, prevăzut de lege. Acesta este învinuit de săvârșirea unui omor intenționat.

XS
SM
MD
LG