Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la NordNews.md.

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

„În timp ce majoritatea moldovenilor vor întâlni frumos sărbătorile Pascale, angajații Căii Ferate din Moldova vor închide ușile pentru oaspeți, pentru că nu au ce pune pe masă. Oamenii nu și-au ridicat salariile deja de patru luni. Din cei 36 de angajați care munceau în hala tehnică din Ocnița, au rămas doar 10. Aceștia nu sunt plătiți și nici nu dispun de utilajul necesar pentru a-și face treaba. De cealaltă parte, conducerea strânge din umeri și dă vina pe pandemie, secetă și situația politică din țară. Amintim că, din primăvara anului trecut, din cauza pandemiei, trenurile internaționale de călători și o parte din traficul intern de călători au încetat să circule. În consecință, întreprinderea a acumulat și mai multe datorii.

Două sectoare de poliție din Bălți au fost construite și amenajate conform celor mai înalte standarde de calitate. Lucrările au costat 8 milioane de lei, bani oferiţi de Uniunea Europeană, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020. Sectoarele de poliție au fost dotate cu tehnică și mobilier nou. Totodată, a fost amenajat și un birou de audieri confidențiale. Noile sectoare de poliție de pe strada Moscovei, vor deservi 55 de mii de persoane. Amintim că, recent, tot pe banii UE, la Bălți a fost edificat un izolator de detenție modern. Construcția a costat 5 milioane de lei.

Iar locuitorii unui întreg cartier din municipiul Bălți, vor rămâne practic, blocați din cauza sistării circulației transportul public. Asta pentru că sistemul de canalizare este uzat și a afectat grav strada Kiev pe o distanță de doi kilometri. Asfaltul, pur și simplu s-a surpat, formând cratere de până la opt metri adâncime. Lucrările ar urma să dureze aproape doi ani. Sistemul de canalizare, construit acum aproape 50 de ani, a cedat. Termenul de exploatare al acestuia a expirat încă în anul 2000. Oamenii se tem să meargă pe stradă de frică să nu cadă sub pământ. Reabilitarea sistemului de canalizare de pe strada Kiev, ar costa peste 150 de milioane de lei.”

XS
SM
MD
LG