Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la Nordnews.md.

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00
Link direct

„În timp ce locuitorii din orașul Cupcini, raionul Edineț, își otrăvesc viața zi de zi, consumând apă în două cu nămol din cauza apeductului vechi, consilierii raionali din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova propun alocarea a 200 mii de lei pentru ridicarea unui bust din bronz în memoria regretatului primar, Ivan Ostaficiuc. Consilierul raionl Vitalie Cuței, cel care a venit cu ideea, spune că propunerea aparține, de fapt, tuturor locuitorilor orașului Cupcini. Președintele Consiliului Raional Edineț a spus că o decizie finală cu privirea la instalarea unui bust încă nu a fost luată, iar propunerea trebuie să fie examinată de Cancelaria de Stat. Ivan Ostaficiuc s-a stins din viață pe patru mai, la vârsta de 76 de ani. Acesta a fost ales în funcția de primar al orașului Cupcini de opt ori.

Primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru nu este de acord cu actul de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate, potrivit căruia acesta ar fi încălcat regimului juridic al conflictelor de interese. Alesul poporului susține că ANI a devenit un instrument de presiune și este folosit ca o „bâtă politică”. Declarația vine după ce ieri, 26 mai, Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare pe numele primarului de Edineț. Potrivit inspectorilor de integritate, Cojocaru ar fi încheiat cinci acte administrative și juridice cu o companie gestionară a Parcului industrial Edineț, al cărui co-fondator este cumnatul său. Constantin Cojocaru neagă acuzațiile și spune că va contesta actul în instanța de judecată.

Și comuniștii condamnă socialiștii pentru felul cum au agresat jurnaliștii. Unii aleși ai poporului din nordul Republicii Moldova și candidați ai Blocului Politic PCRM-PSRM condamnă comportamentul agresiv, manifestat pe 25 mai de deputatul PSRM, Mihail Paciu, în raport cu jurnaliștii portalurilor de știri NordNews.MD și Deschide.MD. Paciu a împiedicat ziariștii, agresându-i fizic și verbal, care au dorit să afle mai multe detalii despre întrevederea informală de pe malul iazului din satul Brăviceni, raionul Orhei. Potrivit directorului Asociației Presei Independente, Petru Macovei conduita socialiștilor este un antiexemplu, iar jurnaliștii ar trebui să sesizeze poliția. Unii dintre candidații la funcția de deputat de pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au declarat pentru NordNews, că agresarea reprezentanților mass-media este un gest condamnabil. Aceștia, însă nu s-au arătat deranjați de faptul că nu au fost invitați de socialiști la petrecerea de la Brăviceni.”

XS
SM
MD
LG