Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Observatorul de Nord”


Invitatul din această seară este redactorul-şef Victor Cobăsneanu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct


„Articolul de bază din acest număr este dedicat aniversării a 20 de ani de la fondarea ziarului Observatorul de nord. De altfel, poate, sub influența acestui eveniment, majoritatea covârșitoare a articolelor poartă o tentă pozitivă.

Reporterul Vadim Şterbate publică un amplu articol dedicat celor 430 de ani împliniţi de satul Şeptilici, iar corespondentul nostru de la Buzău, preotul şi profesorul Mihail Milea spune cititorilor noştri cum a fost această săptămână în oraşul înfrăţit cu Soroca.

Pe de altă parte, chiar zilele acestea Soroca şi-a mai documentat o înfrățire.Este vorba despre semnarea unui acord de colaborare, cooperare şi înfrăţire cu judeţul Bacău.

La celălalt pol, cu iz negativ, este articolul intitulat „Cine va rezolva problema picilor din satul Visoca”. Este vorba despre o situaţie de neînțeles creată în unul din cele mai mari sate din raionul Soroca. La Visova nu există până în prezent o grădiniţă de copii, deşi numărul copiilor de vârstă preşcolară este cât se poate de mare. De exemplu, 27 de copii așteaptă să treacă pragul grădiniţei. Există sediu, dar nu s-a făcut reparaţia acestei instituţii.

Vreau să menţionez că acest sat este aproape unicul din raionul Soroca care nu poate rezolva această problemă cu barbă. Probabil e şi pe motiv că primarul din acest sat este membru al altui partid decât acel ce trebuie. După cum ne-a menţionat domnul primar şi la Visoca toată speranţa se îndreaptă spre Guvernul României, care a ajutat atâtea sate cu construcţia şi reparaţia grădiniţelor de copii. Primarul speră că şi cei 27 pici din Soroca vor avea noroc să fie ajutaţi de România.”

XS
SM
MD
LG