Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: platforma „Sănătate.info”


Invitata este Silvia Rotaru

„Citiți astăzi pe Sănătate INFO despre promisiunile, realizările, dar și eșecurile Ministerului Sănătății, de când acesta i-a revenit Partidului Democrat din Moldova în anul 2015. Ce au reușit să facă cei patru miniștri câți s-au perindat la Sănătate în cei patru ani, dar și ce rămâne de făcut.

Tot astăzi citiți despre situația epidemiologică prin gripă din Municipiul Chișinău. Numărul cazurilor de infecții respiratorii a crescut în ultima săptămână, în Municipiul Chișinău, cu 10 la sută, fiind înregistrate aproape 5 mii 400 de cazuri. Tot săptămână trecută, au fost înregistrate 205 cazuri de gripă, iar un bărbat de 32 de ani din Chișinău a murit din cauza complicațiilor acesteia. Astfel, numărul decedaților din cauza maladiei s-a ridicat la 21 în acest sezon.

Aflați care sunt alte patru medicamente pe care Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat că le retrage de pe piață, după ce fenspirida, substanța activă pe care o conțin ar crește riscul potențial de dereglări ale ritmului cardiac. Ordinul de suspendare a tuturor produselor ce conțin fenspiridă a fost semnat vineri, după ce Agenția Europeană a Medicamentului a dat astfel de recomandări.

Potrivit ordinului, se suspendă certificatul de înregistrare pentru: Epistat, produs de Gedeon Richter, Ungaria, Fenspirid-LF, produs în Belarus, Siresp, produs în Polonia, de Polpharma SA și Tirfens produs în Georgia. Agenția îndeamnă ca specialiștii din domeniul sănătății să nu le mai recomande pacienților medicamente cu conținut de fenspiridă, până vor fi gata rezultatele revizuirii urgente privind siguranța acestora.”

XS
SM
MD
LG