Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: platforma Sănătate.info


Invitata emisiunii este Elena Cioina.

„Se caută rector la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Universitatea de Medicină a dat start concursului de ocupare a acestei funcții săptămâna trecută. Cei care vor să-și depună dosarele, o pot face până pe 29 august. Mandatul actualului rector Ion Ababii expiră în luna octombrie. Amintim că acesta are 75 de ani și a condus Universitatea preț de două decenii, cu o scurtă întrerupere în care a fost ministru al Sănătății.

Noul rector va fi confirmat în funcție în cel mult trei luni de la organizarea alegerilor, în baza rezultatelor și prin ordinul fondatorului, care este Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). De organizarea și desfășurarea concursului pentru funcția de rector se ocupă Consiliul pentru Dezvoltare Strategică Instituțională a Universității (CDSI). Potrivit regulamentului, procedura de organizare a concursului se va baza pe principiul transparenței, obiectivității și meritocrației. Funcția de rector poate fi deținută de o singură persoană doar două mandate consecutive a câte 5 ani.

Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate are un nou director, care anterior a fost procuror. Este vorba de Eduard Patic, de profesie jurist. Eduard Patic a activat în cadrul Procuraturii din anul 1998 în diverse subdiviziuni, inițial în cadrul Procuraturii Militare, din 2001 - în secția miliară a Procuraturii Generale, din anul 2006 - la Direcția investigații generale, în cadrul secțiilor minori și drepturile omului, investigații financiar economice, iar din 2013 și până în 2015 a fost delegat în secția Conducere a urmăririi penale în organele centrale ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Procuraturii Generale. Amintim că Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a rămas fără director după ce, acum trei săptămâni, Ivan Antoci a fost demis chiar în timpul perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA, fiind cercetat în dosarul insulinei.

Tot pe sănătate.info ascultați un nou episod al podcastului „Sănătos informațional”. De această dată despre depresia postnatală - cum se manifestă și ce soluții recomandă psihologii pentru a o depăși.”

XS
SM
MD
LG