Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: platforma Sănătate.info


Invitata emisiunii este Silvia Rotaru.

„Suplimentele pentru munca de noapte pentru angajații din instituțiile medicale publice, care primesc bani de la Compania Națională de Asigurări în Medicină, ar putea fi oferite sub formă fixă și în funcție de categoria instituției și specificul activității. Cel mai mare adaos la salariu pentru turele de noapte va fi oferit cadrelor medicale care muncesc în departamentele sau secțiile de anestezie și terapie intensivă, iar cele mai mici – celor care muncesc în instituțiile medicale de profil terapie, pediatrie, boli infecțioase, psihiatrie, ftiziopneumologie și alte specialități.

Modificările sunt incluse în Regulamentul privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medical și se află acum în dezbateri publice. În același proiect se mai propun sporuri la salarii pentru deținătorii titlurilor științifice și onorifice. Ministerul Sănătății își propune astfel să compenseze financiar efortul angajaților medicali și non-medicali, precum și surmenajul.

Ministerul Sănătății și-a schimbat reprezentantul în Consiliul de Dezvoltare Strategică Instituțională (CDSI) al Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Mircea Buga a fost înlocuit cu Igor Talmazan, șeful Corpului de control al Guvernului. Informația ne-a fost confirmată de responsabili ai USMF „N.Testemițanu”, dar și de Igor Talmazan.

Schimbarea se produce în plin concurs de depunere a dosarelor pentru funcția de rector al Universității. Consiliul, care are 9 membri, dintre care trei sunt desemnați de trei ministere, este responsabil de organizarea și desfășurarea procesului de alegere a noului conducător. Deși Ministerul și-a desemnat un reprezentant nou, acesta nu va deține și funcția de președinte al CDSI.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG