Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Platforma Sănătate.info


Invitata emisiunii este jurnalista Silvia Rotaru.

„Educația sexuală începe în familie. Platforma E-Sănătate.md și Suntpărinte.md te invită la un eveniment despre cum să le vorbim celor mici, dar și adolescenților despre sex. Dacă ești părinte și nu știi cum să-i vorbești copilului tău despre educația sexuală și toate procesele ce au loc în corpul lor la anumite vârste te invităm pe 17 mai la un eveniment marca E-sănătate.md și Suntparinte.md.Vom afla de la specialiști răspunsul la întrebări despre - Cum îi explic celui mic că a apărut pe lume? De ce copiii trebuie să știe denumirea corectă a organelor genitale? Cum explicăm copiilor despre diferențele dintre bărbați și femei (mai ales când există în familie o soră, sau un frate sau când vede un părinte dezbrăcat)? Despre protecția zonelor intime – Regula „Aici nu se pune mâna” valabilă pentru fete și băieți. Igiena organelor genitale la copii (fete și băieți), cât și despre masturbare.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct


Criza medicilor de familie care începe să se simtă în România poate fi rezolvată cu importul specialiștilor din Republica Moldova. A confirmat-o și a recunoscut-o ministrul Sănătății de la București, Sorina Pintea, în una din ultimele sale deplasări în teritoriu. Despre faptul că în mai multe județe din România începe să se resimtă scăderea numărului de medici de familie se vorbește de mai mult timp. Principalele cauze ale crizei sunt emigrarea și pensionarea. Referitor la această situație, ministrul român al Sănătății a afirmat că strategia ministerului de a acoperi specializările deficitare constă în a scoate la rezidențiat cât mai multe locuri. În România ar fi, în prezent, aproximativ 700 de posturi de medici de familie neocupate. Oficialul român a confirmat că la București au fost depuse multe solicitări pentru medicina de familie din partea medicilor din Republica Moldova și că autoritățile române iau în calcul angajarea acestora pentru a putea profesa în România.

S-a născut în țara în care pacienții cu infarct miocardic în cel mai bun caz rămân cu grad de invaliditate pe viață. În cel mai rău - decedează. A reușit practic să reînvie, atunci când departe de casă a primit o inimă nouă, fără de care nu mai avea șanse să trăiască. Este povestea lui Vitalie Cașu care s-a născut a doua oară, datorită unui transplant de inimă, iar astăzi poate să-și strângă la piept copiii și să se bucure că trăiește. Transplant, care a avut loc în ianuarie 2018.”

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG