Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Platforma Sănătate.info


Invitata emisiunii este jurnalista Silvia Rotaru.

„Citiți astăzi pe Sănătate INFO despre polinoze, cum se manifestă și ce trebuie să facă ce-i care sunt alergici la diverse tipuri de alergeni. Medicii spun că nu există un tratament specific pentru polinoze și recomandă ca pacienții care sunt alergici să înceapă tratamentul cu mult timp înainte ca alergenii să apară. Din păcate, în Moldova pacienții nu au șanse la tratament, aceștia fiind nevoiți să cumpere medicamentele din străinătate.

Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS) împreună cu Platforma Spitale.MD lansează ediția a II-a a Campaniei „Mulțumesc, Doctore!” În cadrul acesteia, oricine poate spune mulțumesc doctorului care își tratează pacienții cu dăruire, demnă de profesia de medic. Tot ce trebuie să faceți este să accesați site-ul Sănătate INFO, să îndepliniți un formular prin care să-i spuneți mulțumesc medicului dumneavoastră.

Tot pe Sănătate INFO citiți despre un caz rar de infectare cu tetanus, care s-a înregistrat la un adolescent de 15 ani nevaccinat din satul Suclei, din stânga Nistrului. Acesta a fost internat în spital pe 1 mai, fiind diagnosticat cu tetanos, infecție care a ajuns în organism din cauza unei leziuni. Specialiștii ANSP spun că acesta ar fi al treilea caz din ultimii 10 ani. Celelalte două înregistrate s-au soldat cu deces.”

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG