Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: platforma Sănătate.info


Invitata emisiunii este jurnalista Silvia Rotaru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00
Link direct

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF ) a anunțat rezultatele finale ale concursului de admitere la studii superioare de licență și integrate, pentru anul universitar 2019-2020. Astfel, 724 de persoane au fost admise la studii superioare de licență, dintre care 405 la buget și 319 la contract. Au mai rămas locuri neacoperite la specialitățile Farmacie și Asistență medicală generală, în bază de contract.

USMF anunță că cei admişi la studii în bază de contract vor fi înmatriculaţi doar după semnarea contractelor şi achitarea taxei de studii, în perioada 29 iulie–09 august 2019, la Centrul tehnic al Comisiei de admitere. Potrivit regulamentului taxele de studii trebuie achitate integral. Cei care vor depune o cerere către rectorul universității, Ion Ababii pot achita taxa de studii în două rate.

Doi ofițeri CNA au descins vineri dimineață la sediul Centrului pentru achiziții publice centralizate în sănătate. Aceștia au mers direct în cabinetul directorului CAPCS, Ivan Antoci. Perchezițiile au durat aproximativ trei ore, timp în care vicedirectorul, dar și contabila-șefă au ieșit de nenumărate ori din cabinet. Ofițerii CNA nu au fost foarte deschiși cu presa, iar avocatul directorului a negat că i-ar fi apărător.

După perchezițiile de vineri ale ofițerilor CNA, Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a emis un comunicat prin care a încercat să explice că Strim a fost procurat pentru că este la fel de sigur ca și alte preparate similare, deși această apreciere ar trebui să o dea doar Agenția Medicamentului, singura capabilă să se expună. CAPCS susține că a modificat termenele pentru licitație pe motiv că ... a vrut să asigure concurența.

XS
SM
MD
LG