Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: platforma Sanatate.info


Invitata rubricii este Silvia Rotaru.

„Șeful secției neurochirurgie vasculară din cadrul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie a fost reţinut de ofiţerii DGT ,,Sud” a CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins de la o rudă a unei paciente 15.000 mii de lei pentru intervențiile chirurgicale efectuate mamei sale. Dacă va fi găsit vinovat, șeful secției riscă până la 10 ani de închisoare.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct


Este a doua reținere efectuată de către CNA la aproape o săptămână de la perchezițiile și reținerile de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, când directorul instituției a fost reținut în dosarul ambulanțelor.

Boris Golovin a fost reținut, marți la revenirea în țară. Acesta împreună cu unul dintre adjuncții săi ar fi prejudiciat statul cu 2 milioane de lei, atunci când au cumpărat peste 60 de ambulanțe de la un agent economic pe care l-ar fi favorizat. Potrivit Centrului Național Anticorupție agentul economic, după semnarea contractului, nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiile contractuale. Mai exact, acesta ar fi livrat cu întârziere ambulanțele procurate din bani publici.

La începutul săptămânii trecut, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat ghidul integrității medicale, destinat managerilor și cadrelor medicale din sistemul de sănătate. Documentul ar avea ca obiectiv contracararea actelor de corupție și consolidarea unui sistem medical integru. Documentul a provocat un șir de discuții, de aceea am încercat să aflăm de la medici și manageri ce cred ei despre lansarea lui. Ne-a atras atenția în mod deosibit două din capitolele Ghidului, Favoritismul și Cadourile.

„Eu, personal, sunt împotriva cadourilor și favoritismelor care se întâmplă în sistemul medical. Eu sunt împotriva sticlelor de coniac și a ciocolatelor, pentru că lucrurile acestea degradează relațiile dintre pacient și medic, pe de o parte, iar pe de altă parte pune într-o situație neplăcută pe cei care nu iau cadouri. Ei sunt priviți ca ciori albe în colective. Cel mai bine este când aceste lucruri nu se întâmplă”, a declarat pentru Sănătate INFO, directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG