Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata de astăzi este Mariana Colun.

„Accesând portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice, puteți afla cum Șeful Sectorului de poliție nr.1 al Inspectoratului de poliție Buiucani, Nicolae Cornescu, a acaparat un spațiu de 38 de metri pătrați din imobilul care găzduiește secția de poliție, în care și-a amenajat un apartament cu toate comoditățile. Imobilul acaparat abuziv, dar nu fără acordul tacit al superiorilor, se află în centrul istoric al Chișinăului și nu este înregistrat la Cadastru. Cu toate acestea, polițistul, în grad de maior, care conduce Sectorul de poliție, locuiește nestingherit, cu familia sa, de cel puțin 10 ani în acest imobil. Detalii, pe Anticoruptie.md.

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:43 0:00
Link direct

Tot la rubrica investigații găsiți un alt articol dintr-o serie mai mare care arata interesele Consilierii raionali care au și afaceri private ce par „să fie abonate” la haznaua statului. Companiile în care ei au interese câștigă contracte pe bandă rulantă de sute de mii și chiar milioane de lei din contracte cu structuri subordonate instituțiilor în care activează. În mai multe cazuri, contractele sunt atribuite fără asigurarea principiilor de transparență și concurență în achizițiile publice, așa cum prevede legea. În același timp reprezentanții companiilor câștigătoare de licitații varsă donații către partidele din care fac parte liderii acestora sau șefii instituțiilor publice care au oferit resursele financiare. Centrul de Investigații Jurnalistice a radiografiat afacerile a peste o mie de consilieri raionali și continuă să scoată la iveală interesele acestora față de banii publici. Detalii puteți afla citind articolul integral.

La rubrica dosare de corupție, găsiți un articol despre Fostul magistrat al Judecătoriei Ungheni, Grigore Șișcanu, care a demisionat la două zile după ce l-a condamnat pe fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, la opt ani de închisoare, și care va fi decorat cu Ordinului „Gloria Muncii”. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii cu câteva zile înainte ca Șișcanu să depună cererea de demisie. După plecarea sa din sistemul judiciar, Șișcanu a încasat și o indemnizație unică, de la stat de aproximativ 330.000 de lei. Alte detalii, pe Anticorupție.md.

Vă amintim că, dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG