Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata de astăzi este Mariana Colun.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct


„În această săptămână, aflați de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice cum procurorul municipiului Chișinău Ștefan Șaptefrați a construit în mai puțin de un an o casă impunătoare în localitatea Cheltuitori din comuna Tohatin, suburbie a Chișinăului. Imobilul, evaluat de experți în domeniu, la câteva milioane de lei, este înscris pe numele fiicei sale, Maria, care, la fel ca și soțul ei, este funcționară publică și nu pare să aibă resurse pentru o astfel de proprietate. Șeful Procuraturii municipale, cu salariu de funcționar public, este singurul întreținător în familie. El recunoaște că și-a ajutat fiica și susține că are destui bani ca să-și întrețină material copiii. Mai mult, casa din Tohatin, în care locuia anterior procurorul cu familia sa, nu mai apare în declarația pe venituri din 2018. Alte detalii aflați citind articolul integral.

Mai citiți pe portal și despre decesul unei foste lidere a Federației Sindicatelor din Agricultură şi Alimentaţie Agroindsind, Tatiana Colomoițeva, care a deconspirat mai multe scheme de corupție și delapidări mari de fonduri în care era implicată conducerea sindicatului. Ea a fost găsită împușcată în cap în propriul apartament. Poliția nu a făcut public acest caz. Federația Internațională a Muncitorilor din Agricultură, Sectorul Hotelier și Industriile Alimentare IUF califică acest caz drept asasinare și cere președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, primului-ministru, Pavel Filip, și ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să se implice pentru a fi investigat corect decesul Tatianei Colomoițeva. Detalii pe Anticoruptie.md.

La rubrica știri aflați despre nereguli de milioane depistate de auditorii Curții de Conturi în rapoartele financiare ale Ministerului Justiției. Clădiri sau construcții și terenuri de milioane neînregistrate, uzura mijloacelor fixe calculată eronat, cheltuieli reflectate greșit și datorii de sute de mii de lei neînregistrate. Acestea sunt doar câteva dintre neregulile depistate de auditorii Curții de Conturi, care au examinat rapoartele financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2018. Detalii pe Anticoruptie.md.

La rubrica dosare de corupție aflați cum o bătaie dintr-un club de noapte dintre un moștenitor bogat și fiul unui fost procuror a pus la încercare justiția moldovenească care, la șase ani de la incident, nu poate să pună punct în dosarul cu pricina. E vorba despre Andrei Cociorvă, fiul unui fost deputat și moștenitorul Fabricii de lactate „BraviLacta” și Aurel Tipa, feciorul fostului procuror, actualmente avocat, Gheorghe Tipa. Dosarul a ajuns pentru a doua oară în gestiunea Curții de Apel Chișinău. De ce, aflați de pe portalul nostru. Vă amintim că dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG