Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata de astăzi este Mariana Colun.

„Accesând portalul Anticorupție.md al Centrului de Investigații Jurnalistice puteți afla ultimele detalii din dosarul Ghenciu. Colonelul Ruslan Ghenciu, șef de direcție în cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a Ministerului de Interne (SPIA), învinuit într-un dosar de corupție, rămâne în continuare în libertate. Curtea de Apel Chișinău a anulat recent decizia Judecătoriei Chișinău privind plasarea lui Ghenciu în arest preventiv, pe un termen de 30 de zile. Instanța de apel a respins argumentele procurorei Anticorupție, Victoria Furtună, care a solicitat schimbarea măsurii preventive, din control judiciar în arest preventiv, pe motiv că învinuitul ar fi influențat martorii. Ruslan Ghenciu a respins acuzațiile, lansate de Furtună, invocând că dosarul i-ar fi fost fabricat de procurori, după ce a investigat mai multe cazuri de corupție, cu implicarea unor ofițeri de rang înalt din Poliție. Mai multe detalii despre dosar, pe Anticoruptie.md.

Tot la rubrica „dosare de corupție” aflați că magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au pus punct în dosarul primarului satului Onițcani din raionul Criuleni, Leonid Vozian, condamnându-l definitiv pentru aplicarea torturii față de un consilier local. CSJ i-a aplicat o amendă de 20.000 de lei, precum și interdicția de a ocupa funcții publice pentru cinci ani. În decizia motivată a CSJ se arată că, la data de 2 noiembrie 2015, Vozian Leonid i-ar fi aplicat lui Leonid Cîşlari, consilier local din partea Partidului Democrat, o lovitură cu pumnul în față, de la care ultimul ar fi căzut jos. Ulterior, Vozian i-ar mai fi aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele peste diferite părţi ale corpului, iar după ce Cîşlari s-a ridicat de jos şi a fugit, Vozian ar mai fi aruncat o piatră în direcţia lui, lovindu-l în regiunea capului. Mai multe detalii, pe portalul nostru.

La rubrica electorală de pe Anticoruptie.md aflați detalii despre candidații care și-au anunțat participarea la alegerile locale generale, dar și parlamentare noi din 20 octombrie. Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG