Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata de astăzi este Mariana Colun.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct„Accesând portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice, puteți citi despre un judecător cu probleme de integritate care țintește repetat fotoliul de magistrat al Curții Supreme de Justiție. Magistratul Curții de Apel Anatolie Minciuna, care a fost respins anterior de la promovare de fostul președinte Vladimir Voronin și a fost vizat în mai multe anchete jurnalistice vrea să fie promovat în instanța ierarhic superioară, Curtea Supremă de Justiție. Dosarul său va fi examinat de membrii Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor, în cadrul ședinței de vineri, 13 septembrie. Detalii, pe Anticoruptie.md.

Un alt subiect se referă la doi basarabeni, un bărbat și o femeie, condamnați în 1944 de Tribunalul militar al Armatei Roșii la câte zece ani de detenție pentru „colaborare cu ocupanții români”, care au fost reabilitați post-mortem de Curtea Supremă de Justiție, la solicitarea Procuraturii Generale. Recursurile au fost depuse de procurorul general adjunct Mircea Roșioru. Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Roșioru a precizat că există un acord dintre Procuratură și Serviciul de Informații și Securitate. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.


Dintr-un alt articol aflați ce misiune a avut la Banca Națională a Moldovei fostul director adjunct al SIS, acuzat în dosarul „expulzării profesorilor turci”. Alexandru Baltaga a fost detașat la Banca Națională a Moldovei (BNM) în perioada 16 ianuarie–august 2019. Aici, el a fost responsabil „de cooperare interinstituțională și procesele de păstrare a secretului de stat”, se menționează într-un răspuns al BNM oferit Centrului de Investigații Jurnalistice.

La rubrica special, găsiți un articol despre Cariera, averea și „păcatele” candidaților la funcția de procuror general, iar la rubrica Electorală vedeți informații despre candidații la alegerile locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie.

Dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG