Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md

Aflați de pe portalul Anticoruptie.md ultimele detalii din dosarul omurului de la Vulcănești, raionul Nisporeni, care a împărțit localitatea în jumătate. Judecătoria Ungheni a pus pe rol dosarul în care cinci locuitori ai satului Vulcănești, raionul Nisporeni, cu populație preponderent de etnie romă, sunt învinuiți că l-au ucis pe un consătean de-al lor, în vârstă de 38 de ani. Completul de judecată, format din trei magistrați, a amânat însă ședința preliminară, deoarece principalul suspect, deținut în Penitenciarul nr. 13, nu a fost escortat la ședință pe motiv că a suferit o intoxicație alimentară. Completul de judecată a decis în privința prelungirii arestului preventiv. Astfel, a fost prelungit cu 30 de zile arestul în penitenciar pentru Ruslan Ibrian, tânărul care ar fi apăsat pe trăgaci, iar ceilalți patru presupuși complici ai săi, învinuiți de huliganism, au fost plasați pentru încă 30 de zile în arest la domiciliu. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.

La rubrica dosare de corupție aflați despre cazul unui bărbat, condamnat definitiv la trei ani cu executare după ce și-a ispășit pedeapsa pentru infracțiunea imputată. Sergiu Moroi, un taximetrist din Chișinău, în vârstă de 43 de ani, urmează să stea trei ani la închisoare pentru că ar fi agresat fizic doi polițiști, deși a ispășit anterior o pedeapsă de 240 de ore de muncă în folosul comunității, pentru aceeași infracțiune. Curtea Supremă de Justiție a decis că este imposibilă corectarea lui Moroi în afara închisorii. Cazul a fost sesizat anterior pe Harta Corupției.

Sergiu Moroi pledează nevinovat și susține că polițiștii s-au răzbunat pe el pentru că i-a filmat cu telefonul mobil în timp ce aceștia îl maltratau pe fratele său. Ultimul a depus o plângere la Procuratură pentru tortură, anexând și înregistrarea video, însă procurorii au respins-o ca fiind neîntemeiată. Ce declarații a făcut Moroi pentru Anticoruptie.md, aflați accesând portalul.

La rubricile investigații și electorală aflați detalii despre cariera, averea, dar și petele din biografia unor candidați la funcția de primar din localitățile Stăuceni, Ștefan Vodă, Budești, Durlești, Vadul lui Vodă, Trușeni, Cruzești, Vatra, Durlești, Ghidighici și altele.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG