Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitata de astăzi este Cristina Mogîldea.

Pe Media-azi.md, vă propunem să citiți un interviu cu Cristi Lupșa, jurnalistul și editorul vizionar al publicației „Decât o Revistă”. El ne-a povestit deschis, fără falsă modestie, despre evenimentele pe care le organizează, despre parteneriate comerciale, limita căutării inspirației și cum face să scoată la tipar pentru al nouălea an la rând o revistă care a fost concepută inițial să existe într-o singură ediție, ca un moft al unor jurnaliști dornici de ceva original și necompromis. Sfatul său colegial pentru jurnaliștii din Republica Moldova care vor să scrie articole lungi, narative: „să fie mai antreprenoriali – sau, haideți să zicem, să fie intraprenoriali și să încerce lucruri noi. Inclusiv în redacțiile, la joburile unde sunt.”

Tot pe Media Azi veți găsi și o serie de reacții ale comunității jurnalistice la cele mai noi evenimente de pe arena publică. De la atacurile partidului Șor la Orhei, la amenințările funcționarilor locali din regiunea găgăuză, presa a fost tot mai des intimidată în ultimul timp, iar organizațiile de susținere a presei au venit cu declarații în cazurile respective.

Pe portalul Mediacritica.md am publicat cel mai recent tutorial pentru tineri, în care am descoperit tot ce poate să ne intereseze despre vloggeri: câți urmăritori au, cum își întrețin canalele, cât au ajuns să câștige unii dintre ei postându-și filmulețele pe Youtube și de ce popularitatea unora poate scădea peste noapte. Până la sfârșitul săptămânii, urmăriți-ne în continuare pentru un nou studiu de caz pe marginea tehnicilor de manipulare la care au recurs unele instituții de presă atunci când au reflectat scandaloasa lege a amnistiei fiscale, adoptată acum două săptămâni de Parlament.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG