Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitata serii este Cristina Mogîldea.

„Pe Media-azi.md, urmăriți cel mai nou episod al emisiunii Media Azi pentru a afla ce pot face jurnaliștii pentru a se opune cenzurii, și, mai ales, cum își pot da seama unde este cenzură și unde este vorba de cerințele politicii editoriale. De această dată, gazda emisiunii, Irina Gotișan-Sotnic, a discutat cu fostul prezentator de la 10 TV, Anatol Ursu, despre experiența acestuia, iar jurista Tatiana Puiu a oferit și câteva sfaturi din perspectiva legii.

Pe portalul Mediacritica.md, săptămâna trecută a debordat de activități. Întâi, am deconspirat o știre falsă de pe Facebook, țintită împotriva vloggerului Andrei Bolocan, în care acesta era învinuit de pornografie și că ar fi fost arestat de poliția canadiană. Totul a pornit de la un reportaj difuzat de un post TV canadian acum patru ani, în care Bolocan oferea un interviu în calitate de vecin. După un val de nemulțumiri și comentarii revoltate ale cititorilor pe Facebook, video-ul trucat a fost blocat de rețeaua de socializare, însă a doua zi a reapărut pe altă pagină, iar noi am întrebat experții care ar putea fi miza din spatele acestui fals și de ce este promovat cu atâta insistență. Care este concluzia, vedeți în știrea din rubrica Acțiuni.

Urmăriți-ne regulat, pentru o nouă porție de descoperiri ale falsurilor care sunt circulate în chip de știre. Iar dacă ați văzut cu ochii proprii o manipulare sau un fals, ni-l puteți raporta pe pagina noastră de Facebook, sau direct pe site-ul Mediacritica.md.”

XS
SM
MD
LG