Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitata de astăzi este Cristina Zavatin.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct


„Mass-media și experții în domeniu din Republica Moldova semnalează deja ani la rând despre pericolul propagandei și al știrilor false asupra cetățenilor. Jurnalistul Nicolai Paholinițki a discutat în cadrul emisiunii Media-Azi cu Veaceslav Soltan, șeful Secției tehnologii informaționale și investigații ale crimelor cibernetice din cadrul Procuraturii Generale, despre cum luptă autoritățile cu știrile false, ce sancțiuni prevede legea pentru pedepsirea persoanelor care răspândesc astfel de știri și cum pot fi identificați comentatorii anonimi.

De asemenea, portalul Media-azi.md va urmări comportamentul mass-media în actuala campanie electorală și va oferi jurnaliștilor sfaturi în rubrica How to cum să depășească anumite situații dificile. Bunăoară, în această săptămână au fost oferite câte instrumente utile în identificarea știrilor false și dezinformărilor din presă.

Citiți o analiză despre mesajele manipulatorii pe care le conțin unele filme artistice. Autorul a selectat câteva filme și seriale populare și le-a analizat cu atenție mesajele subtile și personajele carismatice, la ce concluzie a ajuns autorul citiți pe Mediacritica.md.

Pe același portal mai găsiți cum a fost reflectată de către 12 instituții media din R. Moldova informația despre declarațiile de avere ale liderilor politici care s-au înregistrat în campania pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Și nu în ultimul rând, pe Mediacritica.md puteți viziona un tutorial digital despre platformele de crowdfunding, mai exact despre finanțarea colectivă online, metodă folosită la scară largă pentru sprijinirea inovațiilor, a ideilor creative, pentru caritate sau lansarea afacerilor mici și mijlocii.

În R. Moldova există mai multe platforme de acest gen, prin intermediul lor, mii de moldoveni au donat bani pentru diverse proiecte sau cauze umanitare.”

XS
SM
MD
LG