Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitata rubricii este Anastasia Nani de la Media-azi.md şi Mediacritica.md.

Citiți și urmăriți pe Media-azi un interviu cu deputatul Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei parlamentare care se ocupă inclusiv de crearea și perfecționarea cadrului legal în domeniul presei, despre noile modificări în audiovizual și proprietățile PSRM în mass media. Cum luptăm totuși cu concentrarea proprietăților din media și cu manipularea de la micul ecran? Ce măsuri trebuie luate pentru a aduce echilibrul și standardele deontologice la posturile de televiziune care aparțin politicienilor? Sunt câteva dintre întrebările ce i-au fost adresate lui Adrian Lebedinschi.

Consiliul Audiovizualului (CA) confirmă, tangențial, informațiile din mass-media din ultimul timp cu privire la intenția postului de televiziune Accent TV de a retransmite emisiunile postului rusesc Pervîi Kanal. Mai mult, potrivit CA, Accent TV dorește să-și schimbe denumirea în Primul Canal Moldova. În prezent, emisiunile Pervîi Kanal sunt retransmise de către postul de televiziune PRIME, proprietarul căruia este ex-liderul democrat, Vlad Plahotniuc.

La rubrica „Juristul Presei” ne-a scris o reporteră care se află în concediu de maternitate. Între timp, instituția și-a schimbat proprietarul și în curând urmează să-și schimbe și denumirea. Jurnalista s-a interesat ce garanții are, din punct de vedere legal, că își va păstra locul de muncă? Potrivit juristului Media-Azi, în acest caz locul de muncă trebuie să fie păstrat, iar contractul individual de muncă nu poate fi desfăcut la inițiativa angajatorului, deoarece instituția nu a fost lichidată.

XS
SM
MD
LG