Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitatul de astăzi este Vasile Gancev.

Centrul pentru Jurnalism Independent (pe scurt CJI) a desfășurat recent cea de-a doua ediție a Săptămânii Educației Media, desfășurată în contextul Săptămânii Mondiale a Educației Media, declarată de UNESCO. De ce este important ca educația media să ajungă în cât mai multe școli din Moldova? Știu elevii să facă distincție între presa de calitate și așa-numitul „fast-food” informațional? Subiectul este abordat în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi pe care o puteți urmări pe portalurile CJI.

Aflați mâine accesând portalul Media Azi care sunt părerile reprezentanților societății civile, dar și a exponenților guvernării privind propunerea recentă a deputatului Sergiu Litvinenco cu privire la încetarea mandatelor actualilor membri ai Consiliului Audiovizualului și Consiliului Concurenței.

Tot pe portalurile CJI vă puteți informa despre activitățile organizației noastre. La începutul aceste săptămâni, de exemplu, un grup de funcționari publici debutanți, de nivelul administrației publice centrale, audienți ai Academiei de Administrare Publică (AAP), au fost instruiți de experții Centrului cum să aplice legislația cu privire la accesul la informație. Instruirea face parte dintr-un ciclu de lecții, pe care CJI le va organiza la Academie, în urma unui acord de colaborare semnat în septembrie curent.

Mai aflați că Centrul pentru Jurnalism Independent invită jurnaliștii din Republica Moldova la o discuție informală cu unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști români, Cătălin Radu Tănase. Corespondentul special PRO TV București, care a făcut istorie în televiziunea de peste Prut, vine la Chișinău pentru a-și împărtăși din vasta experiență jurnalistică acumulată de-a lungul anilor, inclusiv în zonele „fierbinți”. Cătălin Radu Tănase a devenit cunoscut datorită reportajelor și transmisiilor în direct din cele mai „fierbinți” zone de război, cum ar fi Iran sau Kuwait, dar și din timpul calamităților naturale din România.

Mai multe articole, analize, comentarii și produse video, găsiți pe Media-azi.md și Mediacritica.md.

XS
SM
MD
LG