Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitata este Victoria Dodon de la portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent

Un ziar în fiecare seară: portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:00 0:00
Link direct

Ministerul Justiției a anunțat recent că adună propuneri pentru elaborarea unei legi prin care autoritățile ar putea contracara răspândirea informațiilor false ce ar afecta securitatea națională. La această etapă, în spațiul public nu există multe date despre intenția statului. Cât de binevenită este intenția autorităților și ce nu ar trebui să le scape atunci când vor elabora astfel de norme așa încât peste câțiva ani Republica Moldova să nu fie condamnată la CEDO pentru încălcarea dreptului la libertatea de exprimare? Avocata Tatiana Puiu, reprezentanta Freedom House în Republica Moldova, a răspuns la aceste întrebări în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi.

Reporterii Media-azi.mdprezintă o sinteză a recomandărilor Asociației Jurnaliștilor din Belarus care au stat de vorbă cu psihoterapeuților practicieni pentru a elabora o serie de sugestii necesare reporterilor nevoiți să intervieveze persoane care trec printr-o situația traumatizantă. Or, după protestele ce au urmat alegerile prezidențiale din Belarus, jurnaliștii au trebuit să stea de vorbă cu oameni care au fost bătuți de polițiști. Potrivit specialiștilor, un lucru important de care ar trebui să țină cont jurnaliștii este să vadă dacă victima e gata să vorbească și în ce măsură poate să-și controleze starea emoțională. Totodată, permisiunea persoanei ca să fie intervievată este esențială.

Și portalul Mediacritica.md al Centrului pentru Jurnalism Independent vă îndeamnă să participați la un „quiz” – o serie de întrebări la care răspunzând, veți afla cât de bine vă pricepeți la sondaje. Și asta pentru că din rezultatele sondajelor de opinii se fac aproape întotdeauna știri. Ele ne vorbesc despre tendințe, probleme, provocări, dar și preferințele oamenilor în materie de politică, economie, viață cotidiană sau media. Deseori cifrele din sondaje pot fi interpretate sau omise cu bună știință de jurnaliști pentru a induce publicului o anumită idee. Iată de ce Vă propunem un set de întrebări care vă vor testa cunoștințele despre sondaje și rezultatele lor.

XS
SM
MD
LG