Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalurile media ale CJI


Invitata serii este Cristina Mogîldea

Un ziar în fiecare seară: portalurile media ale CJI
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

Pe portalul jurnalistic Media Azi, vă invităm să descoperiți care este clasamentul celor mai închise instituții publice, în opinia jurnaliștilor și care au fost motivele cele mai frecvente pentru care autoritățile au refuzat să ofere informații de interes public.

Cât despre portalul Mediacritica, încheiem seria curentă de tutoriale digitale, destinate tinerilor consumatori de informații online, cu un video pentru părinți și copii, deopotrivă.

În plus, tot săptămâna aceasta am publicat cel de-al doilea raport de monitorizare a mass-mediei în campania electorală pentru alegerile locale din 20 mai. Comportamentul presei, conform concluziilor raportului, a fost unul părtinitor. Șapte din cele zece instituții media monitorizate în perioada 28 aprilie-4 mai – care în perioada precedentă nu au reflectat corect și echidistant campania electorală – au continuat să facă partizanat politic și în perioada imediat următoare.

Astfel, Prime TV, Canal 2 și Publika TV au favorizat-o masiv pe Silvia Radu, în timp ce NTV Moldova și Accent TV l-au promovat pe candidatul socialist Ion Ceban. Un derapaj comun pentru marea majoritate a televiziunilor a fost că nu au oferit acces egal tuturor concurenților electorali înregistrați în campanie, nu au asigurat pluralismul de opinie și nici echilibrul surselor. Excepție au făcut doar posturile TV8, ProTV și Moldova1, care au reflectat corect și echilibrat campania. Rezultatele monitorizării sunt publicate atât pe Media Azi, cât și pe Mediacritica, iar săptămâna viitoare va urma un nou raport.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG