Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Revista Natura


Invitata este Lilia Curchi de la revista Natura:

„Deschidem Revista Natura, ediţia din ianuarie, cu editorialul semnat de Alecu Reniţă, prin care moldovenii sunt îndemnaţi să transmită larg mesajul anului 2020 – un mesaj al solidarităţii și unităţii naţionale - „Moldova fără Dodon”.

Ca la fiecare început de an, revista Natura îşi desemnează laureaţii, premii de excelenţă revenindu-le, de această dată, inginerului basarabean stabilit în Germania, Eugen Statnic, la onorabila vârstă de 90 de ani, scriitorului Vladimir Beșleagă şi istoricului Nicolae Bulat. Numele tuturor laureaţilor poate fi găsit în ediţia din ianuarie. La fel, şi numele celor 25 de instituții școlare și 120 de persoane care au primit premii pentru că s-au abonat la revista NATURA.

Tăierile în păduri, legale şi ilegale, este tema abordată la rubrica GONG. Materialul pe care-l semnez arată că s-a intrat cu toporul inclusiv în suprafeţe valoroase de pădure, cum este Rezervaţia „Codrii”. La fel, deși, pe hârtie, vedem că au fost extinse suprafețele forestiere, în realitate, nu mai avem păduri valoroase, cu lemn de calitate. Specialiștii vorbesc despre o discrepanţă tot mai mare dintre suprafaţa și conţinutul pădurii - o adevărată prăpastie. Nu mai este pădurea de odinioară, cu stejari mari și puternici.

Tot în această ediţie aflăm cum putem avea o viața confortabilă, fără a produce gunoi - în prim plan, reducerea plasticului. Iar despre pasiunea de a preda geografia ne vorbeşte lectorul universitar Serafima Roşcovan, intervievată de Gheorghe Budeanu.

La Holercani, pe mal de Nistru ne invită Silvia Ursul, spre Hotelul de gheaţă din Munţii Făgăraş ajungem cu Mircea Mitrofan, iar prin „oraşul-poezie”, Cernăuţi, unde şi-a purtat paşii Eminescu, ne plimbăm în compania Sorenelei Reniţă.

În anul 2020 revista Natura își propune să ajungă şi la românii basarabeni din Diasporă. Dorin Duşceac, doctor în fizică,stabilit în Franţa, răspunde la întrebările revistei despre aşteptările Diasporei. Lectură plăcută!”

XS
SM
MD
LG