Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Sănătate.info


Invitata rubricii de astăzi este Silvia Rotaru.

„Deși persistă în continuare codul galben privind riscul de răspândire a rujeolei, autoritățile din sănătate ne asigură că situația este mult mai bună, iar până în acest moment avem o acoperire vaccinală de 87,1%. Puțin, spun specialiștii, însă se întreprind toate măsurile pentru ca procesul de imunizare să continue. Astfel, până în acest moment avem 326 de cazuri de rujeolă confirmate și alte 6 suspecte, iar din septembrie și până în noiembrie s-a reușit, datorită măsurilor întreprinse de autorități, vaccinarea a aproximativ 3.000 de copii, care acum frecventează școala. Alți 10 copii din UTA Găgăuzia nu merg la ore nici acum din cauză că nu sunt vaccinați.

600 de cereri ar fi primit până astăzi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la medicii de familie care ar vrea să treacă la libera practică, iar pentru că cereri ar fi încă multe termenul de depunere a fost prelungit. Autoritatea evită însă să aducă vreo explicație referitor la excluderea termenului pentru concurs, la dispariția actelor de pe site și, foarte important, referitor la acuzațiile că medicii sunt impuși să completeze astfel de cereri.

Într-un comunicat, ministerul ne anunță că a prelungit termenul de depunere a dosarelor pentru acoperirea pozițiilor libere și că medicii ar fi cei care au solicitat acest lucru. Însă nu spune până când a fost prelungit acest termen și nici de ce a dispărut de pe site primul termen acordat - 18 noiembrie.

Iurie Crasiuc este noul director interimar al Spitalului Clinic Municipal nr.1, după ce fostul director, Iurie Dondiuc, și-a dat demisia. Acesta a fost numit în funcție de către primarul general interimar al capitalei Ruslan Codreanu, până la desfășurarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcții.”

XS
SM
MD
LG