Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: platforma Sănătate.info


Silvia Rotaru de la Sănătate Info
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct


Campania „Un doctor pentru tine”, organizată de fosta conducere a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și susținută de fostul premier democrat, Pavel Filip, a fost una ineficientă atât din punct de vedere a utilizării resurselor umane din domeniu, cât și din punct de vedere financiar. În schimb, serviciile de screening mamografic și radiografic vor fi prestate în continuare, urmând ca ministerul să vină ulterior cu o analiză a eficienței acestora. Declarația a fost făcută astăzi de ministra Ala Nemerenco în cadrul unui briefing, după ce săptămâna trecută, presa afiliată fostei guvernări și fostul premier Pavel Filip a criticat-o pentru decizia de a anula campania.

Directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Vladislav Zara, a fost demis. Aceasta a fost propunerea ministrei sănătății, Ala Nemerenco. Locul acestuia a fost ocupat de Zinaida Bezverhnii, care anterior a mai lucrat în cadrul Agenției ca expert în domeniul farmaceutic. Ministra Sănătății Ala Nemerenco a menționat că își dorește să pună capăt „unei practici de ani de zile în care în Agenție lucrau oameni din construcție sau alte domenii care nu aveau de a face cu domeniul medicamentelor”.

Toate instituțiile medicale din țară vor fi asigurate cu medicamente anti-scabie și anti-pediculoză. Acestea vor fi distribuite în mod gratuit oamenilor. În același timp, în taberele de odihnă, în instituțiile medicale și în școli, personalul medical va organiza examene medicale pentru depistarea acestor maladii. Despre aceste acțiuni, care vor fi întreprinse în colaborare cu Ministerul Educației și CNAM, a anunțat ministra sănătății, Ala Nemerenco. Ministra spune că printr-un ordin comun cu Ministerul Educației și CNAM măsurile trebuie întreprinse cât mai urgent și asta deoarece, în ultima perioadă tot mai mulți copii mor din cauza tratării cu soluții chimice periculoase. De asemenea, va urma și o acțiune de informare cu suportul UNICEF.”

XS
SM
MD
LG