Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Sănătate.info


Invitata ediției este Elena Cioina.

Un ziar în fiecare seară: Sănătate.info
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct„Nicolae Furtună este noul director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a plasat anunțul pe pagina web astăzi. Noul director preia funcția după ce de două ori a fost director interimar.

Nicolae Furtună a fost, cu o pauză, director interimar al ANSP, după plecarea din funcție a Elenei Palanciuc, la scurt timp după reformarea ANSP.

Mandatul lui Nicolae Furtună nu este tocmai unul ușor. Acesta a preluat conducerea instituției într-un moment în care Agenția are nevoie de o serie de schimbări interne, pentru a putea deveni funcțională sută la sută. Acum, în componența ei sunt structuri improprii, care ar trebui desprinse, spun specialiștii.

De ce medicii nu pot fi un proiect de țară, este titlul editorialului de astăzi al Irinei Papuc. Colega noastră se întreabă, aproape retoric, de ce funcționari din alte instituții ale statului, dar și de la cea care împarte banii în sănătate, adică CNAM, au salarii mai mari decât doctorii, care contribuie la acest buget.


Irina scrie că în ultimii zece ani la sănătate s-au perindat nouă miniștri, deci cam câte unul pe an, dar pentru niciunul medicii nu au fost proiect de țară, așa cum sunt „Prima Casă” sau „Arena Chișinău”. De ce? Pentru că cele mai multe astfel de proiecte sunt de regulă proiecte personale, scrie Irina Papuc.

China se grăbește să construiască un nou spital într-o perioadă de numai 10 zile pentru a trata pacienții afectați de coronavirus, informează presa de stat. Spitalul din centrul orașului Wuhan ar urma să fie funcțional începând cu 3 februarie.

Și pe Sanoteca.md puteți afla ce diferență este între un test Papanicolau și unul simplu de citologie. La fel, citiți și când este recomandată acupunctura.”

XS
SM
MD
LG