Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Irina Papuc de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:45 0:00
Link direct

„Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus a ajuns la 71.811, după ce astăzi au fost confirmate pozitiv alte 308 persoane. Astăzi au fost efectuate 1.432 de teste.

Ministerul Sănătății a semnat un ordin prin care a pus pe umerii directorilor de instituții medicale toată responsabilitatea pentru controlul COVID-19 în înstituțiile pe care le conduc. Astfel, managerii spitalelor devin responsabil pentru orice caz de infectare din instituție, vor trebui să nu admită la muncă personal medical care face parte din grupul de risc, să aibă stocurile de echipamente mereu pline și să analizeze orice caz de infectare în rândul lucrătorilor medicali.

Totodată, în Republica Moldova se tratează acasă de Covid-19 aproape 8.000 de oameni, adică aproape jumătate dintre cele peste 17.000 de cazuri active. Teoretic, acest lucru înseamnă că fiecărui medic și asistent medical i-ar reveni câte 50 de pacienți infectați cu COVID-19 zilnic. Ministerul Sănătății evită să publice date din care să înțelegem care este adevărata presiune în asistența medicală primară și dacă medicii reușesc sau nu să-i consulte pe pacienți la telefon și să prevină cazurile de agravare. Noi am stat de vorbă cu mai mulți medici de familie din teritorii. Citiți pe Sănătate INFO ce ne-au răspuns.

Consiliul regional Lombardia a creat o comisie de anchetă privind pandemia Covid-19 care va analiza succesiunea evenimentelor și deciziilor luate de autorități care au dus la atât de multe infecții și decese în regiunea de nord a Italiei. Aceasta este prima structură de acest fel la nivel european și, probabil, și la nivel global. Mandatul comisiei este politic și nu judiciar. „Este esențial ca membrii comisiei să nu joace rolul obișnuit al politicii de partid de a arăta cu degetul unul către celălalt, trecând cu vederea căutarea adevărului din fiecare greșeală. Atât de mulți oameni au murit și au suferit - ei și familiile lor au dreptul să știe exact ce s-a întâmplat, bine și rău”, a menționat unul din membrii noii comisii. Regiunea de Nord a Italiei a raportat 143.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și peste 17.000 de decese. 12.000 de lucrători din domeniul sănătății au fost infectați, iar 76 au murit.

Tot pe Sănătate INFO aflați informații importante despre legătura dintre sepsis și Covid-19, de ce medicii ezită să stabilească diagnosticul de sepsis viral și cum poate fi îmbunătățită îngrijirea pacienților cu SARS-CoV-2 cu septicemie. De asemenea, pe sanoteca.md puteți găsi informații sigure despre imunitatea în Covid-19, alimentația corectă a pacienților infectați și cum să dezinfectați corect suprafețele atunci când locuiți cu o persoană infectată.”

XS
SM
MD
LG