Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata rubricii este Silvia Rotaru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct


Citiți astăzi pe Sănătate INFO despre tragedia produsă în acest weekend la un spital din România. Este vorba despre spitalul din Piatra-Neamț, unde zece pacienți cu Covid-19 în stare gravă, intubați, au decedat, după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după amiază. Focul ar fi pornit de la un injectomat, apoi s-a extins cu repeziciune pe salopeta unei asistente medicale. Șapte persoane se află în stare gravă, printre care și un medic care a intrat în foc să-și salveze pacienții. Numele lui este Cătălin Denciu și a fost transportat în Belgia pentru tratament. Starea lui este stabilă, dar critică, spun autoritățile române.

În acest context, Ministerul Sănătății din Moldova ne-a anunțat printr-un comunicat de presă că va lua măsuri de protecție antiincendiare suplimentare pentru a preveni o tragedie asemănătoare cu cea de la Piatra-Neamț.

Astfel, toate instituțiile medicale publice din țară urmează să fie autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea măsurilor de protecție antiincendiare, desfășurându-se instruiri privind elementele cheie în prevenirea antiincediilor și informarea pacienților, dar și a personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale.

Tot pe Sănătate Info citiți despre cine sunt noii directori din fruntea Spitalului Raional Florești și Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău. La Florești din funcția de vice-director al instituției, Ludmila Capcelea a ajuns în cea de director. Aceasta a rămas singură în concurs, după ce candidatura adversarului său, medicul Vitalie Tomacu, a fost respinsă, din motiv că nu are 5 ani de activitate într-o funcție managerială.

La Spitalul Clinic de Psihiatrie, pentru al doilea mandat consecutiv, a câștigat funcția de director Victor Furtună. Acesta a venit la Spitalul de Psihiatrie imediat după internatură – 1982, iar de atunci activează în această instituție. De asemenea, a activat mai mulți ani ca șef de secție în cadrul spitalului, dar și ca asistent universitar la USMF.

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG