Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Silvia Rotaru de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00
Link direct

„Alte 258 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 1.070 de teste. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 153.112. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 17 decese. Printre cei decedați sunt și medicul reabilitolog Constantin Cornea și medicul psihiatru Emil Volconovici.

Cei mici au o susceptibilitate de două ori mai mică de a contracta noua variantă a coronavirusului

Noua tulpină de SARS-CoV-2, virus care provoacă infecția COVID-19, descoperită în Marea Britanie, se poate transmite atât printre copii, cât și printre adulți, însă copii sunt mai puțini susceptibili, potrivit unui studiu recent. Cercetătorii au urmărit contactele a peste 20 000 de persoane infectate cu noua tulpină COVID-19, inclusiv 3000 de copii sub vârsta de 10 ani și au concluzionat că cei mici au o susceptibilitate de două ori mai mică de a contracta noua variantă a coronavirusului, în comparație cu adulții. Rezultate asemănătoare au fost obținute și pentru tulpinile precedente de COVID-19. Noua tulpină SARS-CoV-2, denumită B.1.1.7, a fost depistată pentru prima dată în septembrie 2020 și are, în acest moment, o prevalență mare în Londra și în Anglia de sud-est. În prezent, aceasta este detectată în mai multe țări ale lumii, inclusiv în Statele Unite, Canada și România.

Țările europene, inclusiv Marea Britanie, urmează să primească de la Pfizer mai puține vaccinuri decât se așteptau începând cu această săptămână, potrivit Institutului norvegian de sănătate publică. Așa cum a anunțat anterior că lucrează pentru a livra mai multe doze decât a fost planificat inițial, Pfizer a avertizat că volumul estimat al dozelor de vaccin anti coronavirus livrat fiecărei țări într-un anumit trimestru „poate fi ajustat”.

Compania a confirmat că o creștere a producției a însemnat modificări ale procesului de producție și că acestea necesită aprobări de reglementare suplimentare. Deși acest lucru va avea un impact temporar asupra livrărilor la sfârșitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va fi asigurată o creștere semnificativă a dozelor disponibile pentru pacienți la sfârșitul lunii februarie și martie.”

XS
SM
MD
LG