Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Silvia Rotaru de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00
Link direct

„Alte 282 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 1.169 de teste. Un caz este de import (Egipt). Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 160.086, dintre care 6.138 sunt active. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 2.394 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 249 în stare extrem de gravă (42 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 3.360 de persoane, iar 16.161 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Ministerul Sănătății a anunțat câștigătorii concursului pentru funcția de director al Spitalului Raional Sângerei și Dondușeni. Astfel, la Sângerei, Lilian Brânza a câștigat un al doilea mandat de director, iar la Dondușeni, medicul endocrinolog, Lilia Chiriac a devenit director. Ambele concursuri s-au desfășurat cu un singur candidat.

OMS a completat cu noi recomandări ghidul interimar privind managementul cazului în infecția Covid-19. Prima recomandare se bazează pe judecata clinică mai degrabă decât pe modelele de predicție disponibile în prezent. Pentru aceasta trebuie să se ia în considerare valorile și preferințele pacienților și politicile locale și naționale, dacă este cazul, pentru a ghida deciziile de management, inclusiv în ceea ce ține de internarea în spital sau la unitatea de terapie intensivă. O altă recomandare ține de monitorizarea pulsoximetriei la domiciliu, ca parte a unui pachet de îngrijire, în care să intre și instruirea adecvată a pacientului și a furnizorului de servicii medicale în ceea ce privește simptomatica pacienților cu COVID-19 care nu sunt spitalizați și factorii de risc pentru progresia bolii. A treia recomandare se referă la utilizarea poziției în decubit ventral (pe burtă) a pacienților cu forme severe de COVID-19 care sunt internați în spital și necesită oxigen suplimentar sau ventilație neinvazivă. În noua versiune a ghidului, OMS mai recomandă utilizarea unor doze mici de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge în cazul pacienților spitalizați cu COVID-19, fără o indicație stabilită pentru doze mai mari de anticoagulante.”

XS
SM
MD
LG