Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Elena Cioina de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct

Astăzi cea mai importantă știre este că de mâine începe oficial Campania de imunizare împotriva Covid19 în Republica Moldova. Potrivit Planului de Imunizare, primii vor primi serul cadrele medicale din secțiile de reanimare, terapie intensive și cei din secțiile cu profil Covid19. Mâine, Centrele de Sănătate Publică din țară vor primi 10.800 de doze de vacin, care ulterior vor ajunge în spitale. În jur de 2 mii de doze va primi și regiunea transnistreană pentru imunizarea lucrătorilor medicali din secțiile menționate. Responsabilii Ministerului Sănătății au menționat că autoritatea a luat toate măsurile pentru a asigura cu succes imunizarea, așa cum prevede Planul Național de Imunizări. Potrivit specialiștilor, vaccinul AstraZeneca, oferit de autoritățile române poate fi administrat începând cu vârsta de 18 ani, fără plafonarea acestei vârste, deci și persoanelor trecute de 65 de ani. Vaccinul va fi administrat intramuscular, în două doze la un interval de 8 săptămâni.

Șeful Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă, Victor Cojocaru este spitalizat cu Covid19 în una din secțiile de terapie intensivă a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Informația a fost confirmată pentru Sănătate INFO de purtătoarea de cuvânt a instituției Marina Zibliuc. Alte detalii reprezentanta SCR nu a putut să ne ofere.

Tot pe Sănătate INFO citiți un interviu cu Stela Bivol, specialist în sănătate publică, care explică de măsurile antiepidemice, pe care le iau autoritățile pentru a diminua răspândirea virusului Sars-Cov-2, trebuie luate diferențiat.

Și pentru că ieri a fost marcată Ziua Mondială a Bolilor Rare găsiți și un interviu cu geneticianul Natalia Ușurelu despre situația acestor maladii în Republica Moldova și cât de neprioritare pentru autoritățile din sănătate sunt acestea.

De pe Sanoteca aflați că trichomoniaza este una dintre cele mai răspândite boli transmise pe cale sexuală din Moldova. Cum se manifestă și cum o poți trata.

Mămicile se pot informa de pe Sanoteca cum să prevină pavorul nocturn și coșmarurile la copii.

XS
SM
MD
LG