Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Sanatateinfo.md


Invitata este Silvia Rotaru de la sanatateinfo.md:

Un ziar în fiecare seară: Sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct

„Citește astăzi pe Sănătate INFO, istoria unei mame cu copil cu Sindrom Down. Angela a avut o experiență traumatizantă atunci când a adus-o pe lume pe Sanda, acum în vârstă de 10 ani. Ea povestește cum este să crești un copil cu Sindromul Down în Moldova și ce a învățat-o Sanda, odată cu venirea ei pe lume. Ieri, în întreaga lume, a fost marcată ziua mondială a Sindromului Down.

Tot pe Sănătate INFO citiți mărturiile unui medic aflat în prima linie, despre pacienții infectați cu Sars-Cov-2, care ajung în terapie Intensivă. Dmitrii Dubinceak-Muler, medic la Spitalul Clinic Republican Bălți, a povestit din practica personală, pe pagina sa de Facebook, cum moare un pacient infectat de COVID-19. „Din păcate, în ultimele săptămâni cazurile de infectare cu noul coronavirus devin tot mai multe, locuri în spitale tot mai puține, iar atitudinea oamenilor față de pandemie – tot mai nepăsătoare. Într-un an, de când lucrez cu pacienții infectați (de COVID-19) în secția de reanimare, am văzut zeci, ba chiar sute de decese. Din păcate, nu este posibilă o „excursie” a „necredincioșilor în COVID” în focar, acolo unde colegii mei luptă, zi de zi, pentru viața fiecărui om. Consider că și o zi de excursie i-ar face să creadă chiar și pe cei mai înrăiți sceptici. Dar, din păcate, nu este posibil din cauza normelor etice și de securitate”, începe istorisirea medicul.

De asemenea, aflați pe Sănătate INFO că de mâine începe procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech. Ministerul Sănătății a semnat dispoziția privind distribuirea a 12.282 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din lotul recepționat pe 19 martie, prin intermediul platformei COVAX, către Centrele de Sănătate Publică teritoriale, inclusiv în teritoriile din est. Cu aceste doze vor fi vaccinați împotriva COVID-19, lucrătorii medicali, dar și alte categorii de persoane incluse în prima etapă de vaccinare. Până acum 20.494 de cadre medicale au fost vaccinate cu prima doză de vaccin AstraZeneca.”

XS
SM
MD
LG