Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Silvia Rotaru de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct

„Citiți astăzi pe sanatateinfo.md despre un soft ce ar pune capăt corupției în serviciile medicale de înaltă performanță, care a fost dezvoltat de CNAM. Astfel, moldovenii cu poliță medicală se pot programa singuri pentru a beneficia de servicii de înaltă performanță. De asemenea, ei își pot alege instituția, în care ar putea face investigațiile, începând cu această lună. Compania Națională de Asigurări în Medicină însă nu spune cine și cu ce bani l-a dezvoltat.

De asemenea, citiți pe Sănătate INFO despre declarația Agenției Medicamentului cu referire la autorizarea privaților de a cumpăra și comercializa vaccin împotriva Covid19. Agenția a declarat pentru Sănătate INFO că responsabilii din cadrul instituției nu au autorizat niciun agent economic să cumpere vaccinuri împotriva Covid-19. Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni televizate, premierul Aureliu Ciocoi a declarat că până la sfârșitul lunii aprilie, moldovenii ar putea să se vaccineze cu plată la privați. Pentru aceasta, premierul a menționat că se lucrează la anumite modificări legislative, fără să precizeze despre ce modificări este vorba.

Pe Sănătate Info citiți și un interviu direct din spital cu Inga Ungureanu, ftiziopneumolog la Spitalul Raional Căușeni, despre igiena precară a moldovenilor, infecțiile respiratorii, dar și despre Covid-19.

Sistemul medical din Moldova a mai pierdut un medic. Este vorba despre stomatologul Dorin Mărgărint, care a decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Dorin Mărgărint avea 49 de ani și lucra în cadrul ÎI „Estet-Dent”. Acesta a decedat ieri, 11 aprilie, anunță Societatea Stomatologică din municipiul Bălți.”

XS
SM
MD
LG