Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitata este Maria Şveţ de la „Ziarul de Gardă”.

„În ediția din 19 iulie a Ziarului de Gardă citiți un nou episod despre slăbiciunea pentru aviație a rudelor demnitarilor din R. Moldova. Rudele unor foști sau actuali demnitari, dar și alți foști angajați au revenit în funcții importante la Întreprinderea de Stat „Moldatsa”.

Din ediția de joi a „Ziarului de Gardă”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:50 0:00
Link direct

Joi vă așteaptă și un interviu exclusiv cu Valentina Eșanu, doctor în istorie, cercetător științific, care recent a lansat cartea „Mari demnitari ai Țării Moldovei în domnia lui Ștefan cel Mare”. Aflați ce crede autoarea despre filmul „Istoria Moldovei” lansat sub patronajul președintelui Igor Dodon, în care vorbește inclusiv despre domnia lui Ștefan cel Mare și ce ar avea de învățat actualii demnitari din felul în care a condus Ștefan.

În paginile ziarului de mâine găsiți și un material despre riscurile și presiunile la care sunt supuși apărătorii drepturilor omului din țările post-sovietice: „R. Moldova – „concurenta” Rusiei și a Kazahstanului la persecutarea apărătorilor drepturilor omului”.

În noua ediție a ziarului aflați și detalii din dosarul Vicol și Bănăruc. Dosarul penal care viza corupția din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, făcut public de Centrul Național Anticorupție (CNA) în februarie 2013, s-a finalizat la Curtea de Apel (CA) Chișinău într-un anonimat total, la 31 mai 2018. Ulterior, la 16 iulie 2018, fără presă și cu doar doi avocați și un singur inculpat, judecătorul Stelian Teleucă a înmânat decizia motivată care poate fi contestată în termen de 30 de zile la Curtea Supremă de Justiţie”.

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG