Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitata emisiunii este Maria Șveț.

„În ediția de mâine, 6 septembrie, a Ziarului de Gardă, aflați cine sunt vânătorii de terenuri - o investigație amplă care scoate la iveală schema frauduloasă prin care în ultimii cinci ani, cu implicarea unor avocați, executori judecătorești, judecători, oameni de afaceri, dar și diverși funcționari, municipiul Chișinău a fost deposedat de peste 30 de loturi de teren, cu o valoare de piață de circa 100 de milioane de euro.

Tot mâine aflați detalii despre comerțul stradal cu mărci de lux contrafăcute. Consumatorii le cumpără pentru prețul accesibil, iar comercianții își justifică încălcarea legislației prin faptul că e unica soluție pentru a câștiga un ban acasă. Între timp, companiile internaționale se judecă în instanțele din R. Moldova cu agenții economici, inclusiv din Piața Centrală, care le utilizează mărcile, fără niciun drept.

Joi vă așteaptă și un interviu exclusiv cu Ana Stănescu, co-fondatoarea PlaYouth, România – asociația care și-a propus să schimbe modul în care copiii își descoperă pasiunile, interacționează între ei și învață lucruri noi. Originară din R. Moldova, Ana a pus pe roate afacerea la doar 25 de ani. Despre activitatea PlaYouth în România, dar și cum au decurs primele ateliere în R. Moldova, aflați în interviul de mâine.

În paginile ziarului de mâine, 6 septembrie, găsiți și un reportaj despre „Femeia care vinde cărți” - istoria Nadejdei Culeicova, care a ajuns la 82 de ani să-și vândă cărțile în stradă pentru câțiva lei, pentru a putea supravețui în R. Moldova”.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG