Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitata emisiunii este Diana Gaţcan.

În ediția de joi a Ziarului de Gardă citiți un articol despre dosarul penal de evaziune fiscală în care este vizată firma „Pro Imobil Grup” și fondatorul ei, Vladislav Musteață. Dosarul a ajuns deja în instanță, iar procurorii și-au arătat intenția de a audia 100 de martori, fapt ce a provocat îngrijorarea magistratei care examinează dosarul. Aceasta s-a adresat Curții Constituționale cu o solicitare de a declara „parțial neconstituțional” un articol din Codul de Procedură Penală, care reglementează modalitatea de audiere și transcriere a declarațiilor martorilor.

Tot joi citiți un articol și despre un alt dosar care ridică mai multe semnare de întrebare și în care este vizat primul ministru condamnat la închisoare cu executare. Este vorba de Iurie Chirinciuc, fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, care la doi ani distanță de la reținerea sa a fost condamnat la închisoare cu executare.

La rubrica „Dosar” găsiți și o sinteză a condamnării unuia dintre „frizerii de la Călărași”. Sergiu Buruiană a fost condamnat în Italia la aproape 24 de ani pentru că, în 2012, a omorât un cetățean tunisian. Curtea de Apel Chișinău a decis însă că acesta trebuie să stea după gratii 18 ani.

În contextul în care în R. Moldova rămân tot mai puține asistente medicale, Ziarul de Gardă a discutat cu două asistente de la Institutul de Medicină Urgentă și de la Spitalul Clinic Municipal de copii Nr. 1, despre munca pe care acestea o fac, dificultățile pe care le întâmpină, dar și cum e să fii asistentă medicală în R. Moldova.

Tot mâine, citiți la rubrica „Reporter special”, un articol despre piața online de droguri din R. Moldova. Aflați istoria unui tânăr care recent a urmat un curs de reabilitare, dar și cum sunt comercializate drogurile în R. Moldova.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG