Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitata este Cristina Dulea de la Ziarul de Gardă:

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00
Link direct

„În ediția din 17 octombrie a Ziarului de Gardă aflați cine sunt deputații care vor să devină primar al capitalei și cum își argumentează decizia de a candida la alegerile locale generale care urmează să aibă loc duminică, 20 octombrie. ZdG i-a întrebat pe deputați din ce motive au decis să candideze, dar și cât de corectă li se pare această decizie, în circumstanțele în care cetățenii i-au ales pentru un mandat de patru ani la Parlament, iar în ediția de mâine veți putea citi răspunsurile oferite de aceștia.

Ziarul de mâine vine și cu o investigație despre sistemul penitenciar din Republica Moldova, despre cum „Statul se declară „vinovat” în fața deținuților, cum îi trimite la închisoare, pentru ca ulterior să-i plătească cu bani și libertate. Printre deținuții eliberați din închisorile din Republica Moldova, în primele opt luni ale anului 2019, pe motiv că a fost deținuț în condiții inumane și degradante, care contravin art. 3 al Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) se numără și fostul sportiv Ion Șoltoianu, condamnat în 2013 la 12 ani de închisoare pentru omor, păstrare ilegală de arme şi pentru şantaj.

Tot în paginile ziarului găsiți un articol despre Hramul orașului, din care veți afla ce bunătățuri au pregătit locuitorii capitalei și cu cine și-ar dori să stea la masa de sărbătoare. Unii dintre ei ne-au spus că i-ar invita la plăcinte și sarmale pe Iohannis, Zelensky și Putin.

De asemenea, mâine, cititorii Ziarului de Gardă vor putea afla cum a decurs cea de-a doua doua rundă de consultaţii juridice la ZdG. Represiunile politice, construcţiile ilegale, litigii de muncă, dosare contravenţionale, intentate la comandă - sunt doar câteva dintre problemele cetăţenilor ajunşi la redacţia ZdG.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG