Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitata din această seară este Diana Severin de la Ziarul de Gardă.

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

„În numărul de joi al Ziarului de Gardă citiți o anchetă despre cum R. Moldova, fără a avea ieșire directă la mare, a devenit o adevărată forță maritimă în regiune, sub drapel moldovenesc ajungând să fie înregistrate sute de nave. În timp ce pavilionul Republicii Moldova este atractiv pentru persoanele fizice și juridice din străinătate, Republica Moldova se află de mai bine de zece ani în Lista neagră a Memorandumului de înțelegere a controlului statului port de la Paris. Directorul Agenției Navale, Igor Zaharia, ne-a relatat de ce R. Moldova este atractivă pentru proprietarii străini de nave și ce are de câștigat statul nostru de pe urma înregistrării navelor străine.

Tot mâine veți găsi un articol despre Nicolae Vicol, fostul șef al Fiscului. Reporterii Ziarului Gardă au constatat că instanța de judecată i-a revocat măsura preventivă, iar acesta poate reveni în R. Moldova.

În paginile „Reporter Special” veți putea citi un reportaj despre cum locuitorii comunei Sărata Veche, raionul Fălești, separă singuri deșeurile timp de trei ani. Totodată veți afla ce spun experții despre problema deșeurilor în R. Moldova.

Interviul din această săptămână a fost realizat cu Vasile Nedelciuc, unul dintre fondatorii Mișcării de Eliberare Națională din anii 80-90, dar și co-autor al Declarației de Independență a R. Moldova. Veți găsi o relatare plină de amintiri despre modul în care s-a născut acest stat, cu această identitate, care i-a determinat și traiectoria ulterioară.”

XS
SM
MD
LG