Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitatul este Anatolie Eşanu de la Ziarul de Gardă.

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:21 0:00
Link direct

„În ediția de joi, 17 septembrie, în Ziarul de Gardă aflați de ce, după mai bine de zece ani de la inundațiile care au șters de pe hartă satul Cotul Morii din raionul Hîncești, oamenii încă nu-și pot face acte de proprietate pe noile case, construite de autorități pe un deal, la câțiva kilometri de vechiul sat. Localnicii au devenit victime colaterale ale unui litigiu dintre primarul de atunci, reales în funcție anul trecut, și primăria Cotul Morii.

În decembrie 2010, în timp ce casele erau deja în construcție, primarul a cumpărat terenuri cu o suprafață de peste 9 ha din noul sat. Pentru că a fost deposedat de acele terenuri, pentru care, conform contractelor de vânzare-cumpărare, a plătit cca 60 de mii de lei, primarul cere acum de la primăria pe care o conduce despăgubiri de 34 de milioane de lei, în timp ce bugetul anual al localității abia trece de un milion de lei.

Tot în ediția de mâine aflați ce se întâmplă în dosarele judecătorilor vizați în „laundromat” la exact patru ani de la reținerea lor.

Pentru că în plină pandemie, cifrele despre Covid-19 prezentate de autorități sunt considerate false de către mulți cetățeni ai R. Moldova, în pagina Reporter Special, Ziarul de Gardă a făcut o analiză și a discutat cu mai mulți experți în domeniu pentru a vedea unde se ascunde realitatea.”

XS
SM
MD
LG