Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitata este Diana Gaţcan de la Ziarul de Gardă.

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
Link direct

În ediția de joi, 26 noiembrie, citiți despre Dosarul „Gemeni”. Ziarul de Gardă va prezenta istoria unui litigiu în care statul ar putea pierde 2,1 milioane de euro.

Tot mâine citiți despre modalitatea prin care un teren din imediata vecinătate a parcului „Dendrariu” a ajuns în proprietatea unei companii de construcții. Acesta a fost procurat de la o fundație care promovează interesele copiilor și care pretinde că a obținut bunul imobil, evaluat la peste 2 milioane de euro, încă în 2007, în urma unei decizii judiciare. Această decizie nu ar fi fost însă definitivă, fiind anulată de o altă hotărâre care ar fi dispărut însă din dosar, iar procurorii au pornit o cauză penală în acest sens.

Ziarul de Gardă va publica și un articol despre conflictele interne din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, după ce doi deputați au cerut Curții Constituționale declararea neconstituționalității modificărilor legislative care au dus la crearea actualei componențe a CSM.

În ajunul Zilei Naționale a României, publicăm un interviu cu chirurgul Mariana Donică, de la Spitalul Municipal Lupeni din România. Medicul va vorbi despre plecarea, acum 20 de ani, de la un spital din Chișinău, despre cum e să fii basarabean în România, dar și despre bucuriile și frustrările din activitatea sa medicală.

La rubrica „Justiție” citiți cum timp de un an cei nouă magistrați ai Judecătoriei Cahul sunt nevoiți să facă justiție într-un sediu improvizat, împărțind o singură sală de ședințe, după ce vechiul edificiu a ajuns să prezinte pericol pentru viața angajaților instanței, riscând să se prăbușească.

În rubrica „Diaspora” citiți un articol despre diaspora din Franța, care, în ciuda carantinei și a dificultăților legate de restricții, adună și în acest an cadouri pentru nevoiași, în cadrul campaniei „Cutia cu daruri de Crăciun”.

XS
SM
MD
LG