Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitata este Diana Gaţcan de la Ziarul de Gardă.

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

În următoarea ediție a Ziarului de Gardă citiți un articol despre acuzațiile de intimidare și corupție de la una dintre Preturile capitalei. În consecință, în ultimii doi ani, nu mai puțin de 20 de persoane au demisionat sau au fost demise din cadrul instituției. Am colectat interviuri și documente care să probeze aceste afirmații. Totodată, am constatat că deși șefa instituției a activat toată viața la stat, iar soțul său declară venituri modeste în ultimii ani, familia sa locuiește într-un imobil cu două etaje și mansardă, amplasat într-o suburbie a capitalei, dat recent în exploatare.

În noul număr găsiți și o retrospectivă a dosarelor de corupție din ultimul an, unele dintre care sunt tergiversate și nu au fost deferite justiției, în timp ce în altele, bănuiții sunt scoși de sub urmărire penală. Tot la capitolul justiție citiți și un text despre un magistrat care după un sfert de secol pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc, constată că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”.

La paginile „zona publică” am pregătit un text despre cum e să fii HIV pozitiv în R. Moldova. Trei persoane HIV pozitive au fost de acord să ne spună poveștile lor de viață - cum au aflat despre diagnoză, cum au învățat să își accepte statului și cum trăiesc în prezent. Istoriile lor, deși individuale, arată că în R. Moldova rămână încă mult spațiu pentru informare, înțelegere și empatie în raport cu oamenii care trăiesc cu HIV.

XS
SM
MD
LG