Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitatul este Cristian Jardan de la Ziarul de Gardă.

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct

„În ediția Ziarului de Gardă de joi, 17 decembrie, citiți despre „modul boem în care Președinția a cheltuit peste 60 de milioane de lei în ultimii 2 ani. Dacă în 2016, an la sfârșitul căruia Igor Dodon a fost ales șef de stat, întreţinerea pentru edificiu plus cheltuielile aparatului Prezidenţial a costat bugetul de stat în jur de 14 milioane de lei, în anul 2020 suma alocată a fost de 35 de milioane de lei.

Tot mâine, citiți despre protestele agricultorilor care au ajuns cu tractoarele în fața Parlamentului, după ce timp de o săptămână unităţile de transport fuseseră parcate în faţa Guvernului. Acţiunea vine după mai multe luni în care agricultorii au cerut sprijinul guvernării, în contextul anului secetos și al roadei reduse. Fermierii sunt nemulţumiţi de modul în care au fost acordate compensaţiile pentru pierderile suportate și, mai nou, își exprimă dezacordul faţă de intenţia autorităţilor de a crește cota TVA la producţia agricolă de la 8% la 12% în proiectul politici bugetar-fiscale pentru anul 2021. Manifestaţia s-a lăsat cu altercaţii între agricultori și oamenii legii, iar patru angajaţi ai Ministerului de Interne au ajuns la spital, cu diferite traumatisme.

La rubrica dosar citiți un text despre cine sunt stăpânii gheretelor din parcurile din capitală. Chiar dacă acum patru ani declara că nu are vreo legătură cu afacerile cu cafea și nega că ar avea vreo atribuție cu firmele despre care ZdG scria că le-ar gestiona prin intermediari, l-am surprins pe fratele fostului primar al capitalei, Lucian Chirtoacă, prezent la una dintre licitațiile pentru obținerea dreptului de amplasare a gheretelor. Acesta nu a participat nemijlocit la procesul de licitare, ci doar l-a supravegheat. El a fost reprezentat de patru firme, una dintre care aparține cumnaților săi și care, în total, și-au adjudecat un sfert dintre cele mai strategice locuri scoase la licitație.”

XS
SM
MD
LG