Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitata este Daniela Calmîş de la Ziarul de Gardă.

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00
Link direct

Din ediția Ziarului de Gardă din 28 ianuarie cititorii vor afla detalii despre concursul pentru funcția de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova. Care sunt legăturile dintre candidați și membrii comisiei de concurs, dar și ce conflicte de interese am identificat, citiți mâine.

Tot mâine aflați cum a scăpat doar cu o pedeapsă simbolică un procuror judecat pentru abuz de serviciu și învinuit că a investigat cu abateri un dosar de omor, în care victima era un cetățean un cetățean străin.

Tot din paginile despre justiție, cititorii Ziarului de Gardă vor afla cine sunt judecătorii pretendenți la funcții de conducere a unor instanțe judecătorești. Urmează a fi ales președintele Curții Supreme de Justiție, funcție pentru care luptă șase candidați, dar și președinții Curții de Apel Bălți și Curții de Apel Comrat.

În ziarul de joi publicăm un interviu cu medicul Roman Cobilețchi, originar din Republica Moldova, dar care activează în Israel. Medicul ne-a povestit cum decurge campania de vaccinare în Israel, stat lider la nivel mondial la capitolul vaccinare împotriva Covid-19. Am discutat însă și despre sistemul medical din Republica Moldova.

Ziarul de Gardă de joi prezintă și o sinteză a celor mai importante evenimente care au avut loc în ultimele șapte zile, dar și un interviu cu un moldovean stabilit în Cehia, care ne spune cum s-a integrat în noua lui țară, de ce majoritatea cehilor conduc Șkode și cum berea este considerată la ei aliment.

XS
SM
MD
LG