Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitata este Victoria Borodin de la Ziarul de Gardă.

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:10 0:00
Link direct

„În ediția de joi, 25 februarie, a Ziarului de Gardă, veți găsi o anchetă despre cum R. Moldova poate pierde 2 miliarde de lei, din cauza unei datorii de acum două decenii pentru energia electrică recepționată din România. Pe lângă această sumă, R. Moldova ar putea achita încă alte 60 de milioane de dolari din cauza unui litigiu care are la bază aceeaşi datorie, după ce o altă companie s-a adresat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

În numărul de mâine aflați despre un caz rar în justiția din R. Moldova, când Procuratura Generală a depus un recurs în anulare la Curtea Supremă de Justiție în care subliniază că o decizie emisă în 2020 în privința unei inculpate a reprezentat o „încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților fundamentale” stipulate în Convenția pentru Drepturile Omului și anume, „încălcarea dreptului la un proces echitabil”.

Procurorii cer dispunerea rejudecării cauzei penale, lucru solicitat și de către avocatul familiei condamnatei, care ani la rând a transmis plângeri și solicitări către instituțiile statului, reclamând că dosarul a fost instrumentat cu ilegalități. Deși recursul Procuraturii a fost depus încă în septembrie 2020, până în prezent, la Curtea Supremă de Justiție nu a fost programată o ședință în acest sens.

În noua ediție de ziar aflați și despre pulsul politicului de la Chișinău după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintei Maia Sandu de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier, dar și ce spun experții constituționali despre decizia Înaltei Curți și posibilele scenarii pentru depășirea crizei.

Tot joi aflați, la secțiunea reporter special, ce nu le poate oferi R. Moldova copiilor bolnavi de cancer.”

XS
SM
MD
LG